Amina

Amina Invisible Stuc Speakers

AELIVÉ hi-fi projecten in Soesterberg
Experience Centers & Official Dealer

Aelivé heeft jarenlange ervaring met de installatie van Amina Stucspeakers
In het Amina Experience Center bij Mondileder in Soesterberg beschikt Aelivé over een demowand waarin diverse Amina modellen zijn verwerkt en waar u kunt beleven wat het eindresultaat kan zijn, wanneer u voor Amina stucspeakers kiest. Uiteraard ziet u echt niets, de Amina luidsprekers zijn volledig weggewerkt achter een dun laagje stucwerk.
De medewerker zal u moeten wijzen waar de luidsprekers zijn ingebouwd en dat maakt een bezoek aan de showroom heel interessant; de onzichtbaarheid is natuurlijk het doel.


Wanneer kunnen Amina stucspeakers worden toegepast?
Amina luidsprekers kunnen in nieuwbouw- of renovatieprojecten worden geïnstalleerd. Eigenlijk is elke wand geschikt om Amina speakers in weg te werken, alleen de muur moet een minimale dikte hebben van 6cm. Veel voorkomende wanden die worden voorzien van onzichtbare luidsprekers zijn betonnen-, gemetselde- of gipswanden. Het aanbrengen van de backboxen, het koppelen met de wand en het aansmeren is vakwerk dat alleen een expert kan begeleiden en/of uitvoeren. Wanneer dit conform de vereiste methode is gedaan, kan de Amina luidspreker zolang het gebouw in gebruik is dienst doen.

Betrouwbaarheid en geluidskwaliteit
Amina luidsprekers worden handgemaakt in Engeland en met de grootste zorg gefabriceerd. Amina luidsprekers beschikken dan ook over alle kwaliteitseisen die je aan een instucspeaker kan stellen. Zo moeten een instucspeaker levenslang meegaan gezien de permanente toepassing in het gebouw. Daarnaast installeert Aelivé extra beveiligingen om overbelasting tegen te gaan. Aelivé beschikt over de mogelijkheden om geïnteresseerden uitgebreid te informeren en de verschillende luidsprekers te demonstreren. Aan de oriënterende lezer kan op voorhand worden gemeld dat de geluidskwaliteit de standaard conventionele speakers als die van Sonos of Bose bijvoorbeeld, ver overtreft.

Meer informatie over Amina inwall-speakers
Een Amina luidspreker is geen gewone luidspreker. Hoewel toch de term “luidspreker” wordt gebruikt, zou men eigenlijk moeten spreken over een Distributed Mode Luidspreker, oftewel DML. De technologie is gebaseerd op het principe van het klankbord. Net als van een natuurlijk muziekinstrument zoals een akoestische gitaar, viool of piano. De energie van de snaren wordt via een brug doorgegeven aan het klankblad of rechtstreeks aan het instrument en veroorzaakt daar kleine maar krachtige trillingen. De trillingen van het instrument brengen de omringende lucht in beweging. Zo imiteert het Amina panel de wijze waarop geluid al eeuwen op natuurlijke wijze wordt voortgebracht. In de Amina inbouwluidspreker veroorzaakt een speciaal ontworpen elektronische “exciter” (een soort elektronische stemvork) een kleine trilling. Die zet duizenden kleine trillingen in beweging over het speciale klankbord. Dit aluminium klankbord heeft een honingraat structuur, is dun en licht van gewicht en zeer solide. Dit klankbord versterkt akoestisch de muziek die gespeeld wordt. De plek waar de Amina is ingebouwd produceert geluidstrillingen die naar alle kanten de ruimte in “stralen”. Zo komt geluid vanuit een Amina inbouwluidspreker altijd in de richting van de luisteraar, ongeacht zijn locatie.
Amina onzichtbare luidsprekers of stucspeakers zoals ze ook wel worden genoemd, zijn hele bijzondere trilplaten die in een muur achter het stucwerk worden aangebracht. Het bedrijf Aelivé heeft al meer dan 15 jaar ervaring met deze techniek. De huidige resultaten die te behalen zijn met Amina luidsprekers zijn verbluffend. Aelivé gelooft in deze techniek, mede omdat hun eerste klanten inmiddels al jarenlang met veel plezier genieten van het geluid dat gewoon uit de muur komt!

Boek een demo
U bent welkom! Neem contact op en plan een afspraak. Laat u verrassen! Bel naar 0346 – 351 543.

Aelivé groeit niet alleen in de randstad maar ook daarbuiten. Dit vraagt om een andere aanpak. Ook de huisvesting moesten we beter gaan regelen i.v.m. de aanrijtijden. Ons kantoor is nu in een nieuw pand aan de Golf van Biskaje 4 in Woerden pal naast de A12. Hier vanuit kunnen we niet alleen onze bestaande klanten beter bereiken maar ook de klanten elders in Nederland.

Onze adressen:
Showroom: Amersfoortsestraat 76, 3769AL Soesterberg
Postadres: Golf van Biskaje 2, 3446CP Woerden
Afleveradres: Golf van Biskaje 2, 3446CP Woerden

Team
Arnaud Bos 06-19923377
Jaap Gereadts 06-49406128
Sebastiaan Boot 06-19951075
Martijn van Buren 06-41285206

info@aelive.nl