Amina

Amina Invisible Stuc Speakers

AELIVÉ hi-fi projecten in Bergambacht & Soesterberg
Experience Centers & Official Dealer

Aelivé heeft jarenlange ervaring met de installatie van Amina Stucspeakers
In de Amina Experience Centers in zowel Bergambacht als Soesterberg beschikt Aelivé over een demowand waarin diverse Amina modellen zijn verwerkt en waar u kunt beleven wat het eindresultaat kan zijn, wanneer u voor Amina stucspeakers kiest. Uiteraard ziet u echt niets, de Amina luidsprekers zijn volledig weggewerkt achter een dun laagje stucwerk.
De medewerker zal u moeten wijzen waar de luidsprekers zijn ingebouwd en dat maakt een bezoek aan de showroom heel interessant; de onzichtbaarheid is natuurlijk het doel.


Wanneer kunnen Amina stucspeakers worden toegepast?
Amina luidsprekers kunnen in nieuwbouw- of renovatieprojecten worden geïnstalleerd. Eigenlijk is elke wand geschikt om Amina speakers in weg te werken, alleen de muur moet een minimale dikte hebben van 6cm. Veel voorkomende wanden die worden voorzien van onzichtbare luidsprekers zijn betonnen-, gemetselde- of gipswanden. Het aanbrengen van de backboxen, het koppelen met de wand en het aansmeren is vakwerk dat alleen een expert kan begeleiden en/of uitvoeren. Wanneer dit conform de vereiste methode is gedaan, kan de Amina luidspreker zolang het gebouw in gebruik is dienst doen.

Betrouwbaarheid en geluidskwaliteit
Amina luidsprekers worden handgemaakt in Engeland en met de grootste zorg gefabriceerd. Amina luidsprekers beschikken dan ook over alle kwaliteitseisen die je aan een instucspeaker kan stellen. Zo moeten een instucspeaker levenslang meegaan gezien de permanente toepassing in het gebouw. Daarnaast installeert Aelivé extra beveiligingen om overbelasting tegen te gaan. Aelivé beschikt over de mogelijkheden om geïnteresseerden uitgebreid te informeren en de verschillende luidsprekers te demonstreren. Aan de oriënterende lezer kan op voorhand worden gemeld dat de geluidskwaliteit de standaard conventionele speakers als die van Sonos of Bose bijvoorbeeld, ver overtreft.

Meer informatie over Amina inwall-speakers
Een Amina luidspreker is geen gewone luidspreker. Hoewel toch de term “luidspreker” wordt gebruikt, zou men eigenlijk moeten spreken over een Distributed Mode Luidspreker, oftewel DML. De technologie is gebaseerd op het principe van het klankbord. Net als van een natuurlijk muziekinstrument zoals een akoestische gitaar, viool of piano. De energie van de snaren wordt via een brug doorgegeven aan het klankblad of rechtstreeks aan het instrument en veroorzaakt daar kleine maar krachtige trillingen. De trillingen van het instrument brengen de omringende lucht in beweging. Zo imiteert het Amina panel de wijze waarop geluid al eeuwen op natuurlijke wijze wordt voortgebracht. In de Amina inbouwluidspreker veroorzaakt een speciaal ontworpen elektronische “exciter” (een soort elektronische stemvork) een kleine trilling. Die zet duizenden kleine trillingen in beweging over het speciale klankbord. Dit aluminium klankbord heeft een honingraat structuur, is dun en licht van gewicht en zeer solide. Dit klankbord versterkt akoestisch de muziek die gespeeld wordt. De plek waar de Amina is ingebouwd produceert geluidstrillingen die naar alle kanten de ruimte in “stralen”. Zo komt geluid vanuit een Amina inbouwluidspreker altijd in de richting van de luisteraar, ongeacht zijn locatie.
Amina onzichtbare luidsprekers of stucspeakers zoals ze ook wel worden genoemd, zijn hele bijzondere trilplaten die in een muur achter het stucwerk worden aangebracht. Het bedrijf Aelivé heeft al meer dan 15 jaar ervaring met deze techniek. De huidige resultaten die te behalen zijn met Amina luidsprekers zijn verbluffend. Aelivé gelooft in deze techniek, mede omdat hun eerste klanten inmiddels al jarenlang met veel plezier genieten van het geluid dat gewoon uit de muur komt!

Boek een demo
U bent welkom in zowel de showrooms in Bergambacht of Soesterberg alwaar Aelivé beschikt over een Amina Experience Center met demowand waarin diverse Amina luidsprekers zijn verwerkt. Neem contact op en plan een afspraak. Laat u verrassen! Bel naar 0182 – 357 757.

In 3 simpele stappen

De Amina luidsprekers zijn zo gemaakt dat deze direct in uw wand of plafond verwerkt kunnen worden. Werk het af met een dun laagje stucwerk om vervolgens uw afwerking naar keuze aan te brengen.

Onzichtbaar Geluid

Ontworpen om geïnstalleerd te worden onder stucwerk, behang, hout, leer of vrijwel elk ander materiaal, stelt de Amina Technologie u in staat creatief te zijn.
Holle wand installatie video.
Harde wand installatie video.
Hout of plaatmateriaal installatie video.

Compleet met perfecte geluidsweergave

Amina Onzichtbare Luidsprekers; ruimtebesparend en geen zichtbare kabels dus geen visueel compromis en geen compromis qua geluidsweergave.

Amina staat borg voor een sublieme geluidsweergave. Door de techniek zijn de luidsprekers in elke ruimte plaatsbaar. In kantoren, showrooms of winkels en in alle ruimtes van een woning, zelfs in vochtige ruimtes als de badkamer of zwembad.

Installeer Amina Luidsprekers bij uw TV (hierdoor is een soundbar niet meer nodig), voeg eventueel een subwoofer toe en TV kijken wordt een nieuwe ervaring! Door de luidsprekers te koppelen aan een versterker en internetradio plus cd-speler kunt u via uw Amina speakers al uw favoriete muziek luisteren!

Vibrational Panal Technology
Tijdens een audio experiment, door de ingenieurs van Amina voor het Britse ministerie van Defensie in de vroege jaren 1980, is de luidsprekerconus vervangen door een vlak paneel. Dit creëert een complexe reeks van ‘afgestemde’ oppervlaktevibraties die akoestische energie genereren. Dit lijkt erg op de manier waarop een akoestisch muziekinstrument werkt.

Ruimte-vullend geluid
In tegenstelling tot een conventionele luidsprekerconus, genereren VPT-luidsprekers een zogenaamde incoherent-fase golfvorm. Dit betekent dat de akoestische energie die door het paneel wordt gegenereerd, op een tegengestelde manier samenwerkt met de kamerreflecties, wat leidt tot een ongelooflijk zacht kamervullend geluid.

Brede spreiding
Met een complexe reeks trillingen en de bijbehorende incoherente fase-golfvorm, heeft een VPT-luidspreker het ongelooflijke voordeel van een volledige 180° -verspreiding. Dit betekent dat, of u nu recht onder een Amina-luidspreker staat of aan de andere kant van de kamer, u exact dezelfde geluidskwaliteit ervaart. Dit is anders dan bij een conventionele luidspreker die bij hogere frequenties steeds directioneler wordt.

Volledige bandbreedte
Het is een mythe dat onzichtbare luidsprekers qua audioprestaties beperkt zijn. De algemene veronderstelling is dat de speaker na het plaatsen achter pleister of ander afwerkmateriaal ‘gedempt’ klinkt. Dit is niet het geval en moet worden ervaren om te geloven. Dit kan in een van de Experience Centers van Aelivé in Bergambacht of Soesterberg. De luidspreker werkt met het afdekmateriaal voor ongelooflijke details en helderheid. Amina-luidsprekers kunnen ook een ongelooflijke bass produceren, eventueel met toevoeging van een subwoofer.

High Impedance 100V/70V transformatoren op alle speakers mogelijk Dit biedt een fantastische oplossing voor high-end commerciële installaties; alle Amina Onzichtbare Luidsprekers kunnen op bestelling worden geleverd met een hoge kwaliteit ringkerntransformator voor zowel 100V en 70V systemen.
Geef bij bestellen aan of u 110V of 70V luidspreker wenst, houd rekening met een mogelijk langere levertijd.

Beveiligd tegen overbelasting Door toepassing van protectie-units, een APU, wordt voorkomen dat de luidspreker wordt opgeblazen door overbelasting of verhitting en zo kapot gaat. Wanneer dit dreigt te gebeuren zal de protectie-unit namelijk ingrijpen waarna enkel de protectie-unit dient te worden vervangen en niet de luidspreker uit de muur of plafond worden gehaald!
Naast losse protectie-units zijn er ook rack-mount modellen voor 8 of 16 luidsprekers.

EDGE

Deze luister-ervaring is nog niet eerder gerealiseerd, voortgekomen uit de Award Winning Amina Evolution Series. Dit nieuwe en revolutionaire ontwerp voor onzichtbare luidspreker technologie, Amina Edge, biedt gelijkmatige en gevoelige akoestische weergave hetgeen resulteert in een dynamische en meeslepende ervaring. Naadloos verwerkt dankzij het unieke ‘Plaster Up-To’ ontwerp.

Bekijk de installatie video.
Download het Amina Edge Installatie Sheet hier.
Mobius

Mobius

Ontworpen om volledig te worden weggewerkt achter 2mm stucwerk of vele andere materialen waaronder fineer en leer. Door de verbluffende weergave van hoge tonen en versterkte bass biedt de Mobius serie een zeer breed bereik. Perfect voor hoge kwaliteit geluidsweergave in multi-channel privé omgeving of commerciële toepassing in winkels of kantoren. De MobiusDual is een single-panel stereo oplossing voor kleine ruimtes waar er onvoldoende ruimte is voor een set luidsprekers en stereo geluid gewenst is. De MobiusDual geeft het linker en rechter kanaal weer via het zelfde paneel!

Bekijk de installatie video.
Download het Amina Mobius Installatie Sheet hier.

iQ Developer Series

De iQ Developer Serie is de ultieme combinatie van efficiënt ontwerp en functionaliteit. Onzichtbare geluidsweergave tegen een aantrekkelijke prijs; de iQ Serie biedt meer voor minder. De iQ2 is een 1-paneel stereo model, hetgeen voor kleine ruimtes goed ideaal is.

Subwoofers

Amina subwoofers zijn zo ontworpen om discreet geïnstalleerd te worden in combinatie met Amina luidsprekers. Ook in de muur of plafond maar in of onder een kast (of meubel), zelfs aan de andere kant van de muur in de aangrenzende ruimte is mogelijk. Subwoofers zorgen voor versterkte weergave van lage tonen via een klein (zichtbaar) rooster en vullen toch de gehele ruimte. De ALF40 zorgt al voor een goede versterkte weergave van lage tonen, voor high power kiest u de ALF80, met de ALF120 laat u de gehele kamer schudden! De discrete subwoofers van Amina zijn perfect voor elke gewenste bass weergave.

Amina Experience Center BERGAMBACHT Pleinstraat 4, 2861 XH Bergambacht bergambacht@aelive.nl 0182 – 357 757
Amina Experience Center SOESTERBERG Amersfoortsestraat 76, 3769 AL Soesterberg soesterberg@aelive.nl 0346-351543
AELIVÉ: De meest relevante bestemming voor mensen die op zoek zijn naar audio, video, streaming en domotica oplossingen van hoge kwaliteit.
www.aelive.nl