Amina

Stuc Speakers
IMMERSIVE INVISIBLE SOUND

IN2AV BV is de officiële distributeur van Amina Onzichtbare Luidsprekers voor de Benelux.

Amina is dé specialist als het gaat om het onzichtbaar weergeven van geluid. De stucspeakers worden namelijk volledig weggewerkt in de wand of het plafond. Daar wordt dun overheen gestuct (2mm) en vervolgens kan er geschilderd of behangen worden. Ruimtebesparend en geen zichtbare kabels. Kortom: geen visueel compromis en toch sublieme geluidsweergave.

De geluidsweergave van een stucspeaker van Amina werkt heel anders dan bij traditionele luidsprekers. Het is niet gericht of gebundeld maar heeft een uitstraling van 180 graden. Door het vlakke paneel en het honingraatmateriaal straalt de muziek af in alle richtingen, in een halfronde golf. Op die manier stroomt de muziek door heel de ruimte en ontstaat er een gelijkmatige verdeling. Hierdoor zijn er voor grotere ruimtes minder luidsprekers nodig.

Nieuwsgierig? Benieuwd hoe het klinkt? Ga voor meer informatie over de ‘Amina Wall of Sound’ naar één van de Official Dealers of Amina Experience Centers. Of maak een afspraak en bezoek -op afspraak- ons eigen Experience Center in Studio Baarn.
Bel hiervoor naar 085 48 68 589. U bent van harte welkom!

Volledig onzichtbaar & perfect geluid


In 3 simpele stappenDe Amina luidsprekers zijn zo gemaakt dat deze direct in uw wand of plafond verwerkt kunnen worden. Werk het af met een dun laagje stucwerk (2mm) om vervolgens uw afwerking naar keuze aan te brengen.
Klik hier voor een fotoreeks van de installatie.

Onzichtbaar GeluidOntwerp flexabiliteit: Amina Mobius luidsprekers zijn ontworpen om geïnstalleerd te kunnen worden achter veel verschillende materialen. Zo kan dit stucwerk, behang, hout, leer en zelfs achter steenfineer of vrijwel elk ander materiaal zijn.

De Amina Technologie stelt u in staat creatief te zijn!

Neem wel vooraf contact op om de juiste verwerking af te stemmen.


-Covering Materials
-WoodInstall

Compleet met perfecte geluidsweergaveAmina Onzichtbare Luidsprekers; ruimtebesparend en geen zichtbare kabels dus geen visueel compromis en geen compromis qua geluidsweergave.

Amina staat borg voor een sublieme geluidsweergave. Dankzij de bijzondere techniek van de Amina Stucspeakers zijn deze in elke ruimte plaatsbaar. In kantoren, showrooms of winkels en in alle ruimtes van een woning, zelfs in vochtige ruimtes als de badkamer of zwembad.

Installeer Amina Luidsprekers bij uw TV (hierdoor is een soundbar niet meer nodig), voeg eventueel een subwoofer toe en TV kijken wordt een nieuwe ervaring! Door de luidsprekers te koppelen aan een versterker en internetradio plus cd-speler kunt u via uw Amina speakers al uw favoriete muziek luisteren!

Vibrational Panal Technology
Tijdens een audio experiment, door de ingenieurs van Amina voor het Britse ministerie van Defensie in de vroege jaren 1980, is de luidsprekerconus vervangen door een vlak paneel. Dit creëert een complexe reeks van ‘afgestemde’ oppervlaktevibraties die akoestische energie genereren. Dit lijkt erg op de manier waarop een akoestisch muziekinstrument werkt.

Ruimte-vullend geluid
In tegenstelling tot een conventionele luidsprekerconus, genereren VPT-luidsprekers een zogenaamde incoherent-fase golfvorm. Dit betekent dat de akoestische energie die door het paneel wordt gegenereerd, op een tegengestelde manier samenwerkt met de kamerreflecties, wat leidt tot een ongelooflijk comfortabel kamervullend geluid.

Brede spreiding
Met een complexe reeks trillingen en de bijbehorende incoherente fase-golfvorm, heeft een VPT-luidspreker het ongelooflijke voordeel van een volledige 180° -verspreiding. Dit betekent dat, of u nu recht onder een Amina-luidspreker staat of aan de andere kant van de kamer, u exact dezelfde geluidskwaliteit ervaart. Dit is anders dan bij een conventionele luidspreker die bij hogere frequenties steeds directioneler wordt.

Volledige bandbreedte
Het is een mythe dat onzichtbare luidsprekers qua audioprestaties beperkt zijn. De algemene veronderstelling is dat de speaker na het plaatsen achter pleister of ander afwerkmateriaal ‘gedempt’ klinkt. Dit is niet het geval en moet worden ervaren om te geloven. Dit kan in ons eigen Experience Center in Baarn of bij een van onze Official Dealers. De luidspreker werkt met het afdekmateriaal voor ongelooflijke details en helderheid. Amina-luidsprekers kunnen ook een ongelooflijke bass produceren, eventueel met toevoeging van een subwoofer.

High Impedance 100V/70V transformatoren op alle speakers mogelijk
Dit biedt een fantastische oplossing voor high-end commerciële installaties; alle Amina Onzichtbare Luidsprekers kunnen op bestelling worden geleverd met een hoge kwaliteit ringkerntransformator voor zowel 100V en 70V systemen.
Geef bij bestellen aan of u 110V of 70V luidspreker wenst, houd rekening met een mogelijk langere levertijd.

Beveiligd tegen overbelasting
Door toepassing van protectie-units, een APU, wordt voorkomen dat de luidspreker wordt opgeblazen door overbelasting. Wanneer dit dreigt te gebeuren zal de protectie-unit namelijk ingrijpen (en eventueel moeten worden vervangen) en niet de luidspreker uit de muur of plafond worden gehaald!
Naast losse protectie-units zijn er ook rack-mount modellen voor 8 of 16 luidsprekers.
Installation guide Api-RS

Geschikt voor elke wand of plafond!
De Amina luidsprekers kunnen zowel in gipswanden en -plafonds worden geplaatst maar ook in steen of beton. Hiervoor zijn verschilllende Backboxen; de CV-modellen zijn voor de holle wanden of plafonds en de SW-modellen voor de harde wanden en plafonds.
Datasheet Backbox CV345
Datasheet Backbox CV300
Datasheet Backbox CV200
Datasheet Backbox SW345
Datasheet Backbox SW300
Datasheet Backbox SW200

EDGE-iDeze luister-ervaring is nog niet eerder gerealiseerd, voortgekomen uit de Award Winning Amina Evolution Series. Dit nieuwe en revolutionaire ontwerp voor onzichtbare luidspreker technologie, Amina Edge, biedt gelijkmatige en gevoelige akoestische weergave hetgeen resulteert in een dynamische en meeslepende ervaring. Naadloos verwerkt dankzij het unieke ‘Plaster Up-To’ ontwerp.
Recent onderzoek heeft geleid tot Amina’s tweede generatie Excelsior Class High Frequentcy Driver welke nu is toegepast in de nieuwe i-modellen.
Het resultaat is een boost van 6dB in het gebied van de midden tonen, verbeterde en verhoogde weergave in het hogere frequentie bereik. Hierdoor is de geluidsweergave nóg meer open en meer aanwezig.

Bekijk de Edge-installatie video:Download het beknopte Amina Edge Installatie Sheet hier.
Download de volledige Edge Installation guide hier.

Datasheet Edge7i
Datasheet Edge5i
Datasheet Edge3i

Mobius

Mobius-iOntworpen om volledig te worden weggewerkt achter 2mm stucwerk of vele andere materialen waaronder fineer en leer. Door de verbluffende weergave van hoge tonen en versterkte bass biedt de Mobius serie een zeer breed akoestisch bereik. Perfect voor hoge kwaliteit geluidsweergave in multi-channel privé omgeving of commerciële toepassing in winkels of kantoren.
Onlangs is ook bij de Mobius-i modellen Amina’s tweede generatie Excelsior Class High Frequency Driver toegepast. Het resultaat is een boost van 6dB in het gebied van de midden tonen, verbeterde en verhoogde weergave in het hogere frequentie bereik. Hierdoor is de geluidsweergave nóg meer open en meer aanwezig.

De MobiusDual is een single-panel stereo oplossing voor kleine ruimtes waar er onvoldoende ruimte is voor een set luidsprekers en stereo geluid gewenst is. De MobiusDual geeft het linker en rechter kanaal weer via het zelfde paneel!

Bekijk de installatievideo’s voor holle en harde wand:


Download het beknopte Amina Mobius Installatie Sheet hier.

SubwoofersAmina subwoofers zijn zo ontworpen om discreet geïnstalleerd te worden in combinatie met Amina luidsprekers. Ook in de muur of plafond maar in of onder een kast (of meubel), zelfs aan de andere kant van de muur in de aangrenzende ruimte is mogelijk. Subwoofers zorgen voor versterkte weergave van lage tonen via een klein (zichtbaar) rooster en vullen toch de gehele ruimte.

De ALF40 zorgt al voor een goede versterkte weergave van lage tonen, voor high power kiest u de ALF80, met de ALF120 laat u de gehele kamer schudden! Nieuw is de ALF100SM, de krachtigste passieve subwoofer van Amina; 200W, 111dB SPL/1m tot 30Hz.

De discrete subwoofers van Amina zijn perfect voor elke gewenste bass weergave.